PRABU PRAKASA (read: Prabu Prakoso)

Yonanda Hana Y.
Karya Yonanda Hana Y. Kategori Kesusastraan
dipublikasikan 30 Agustus 2016
PRABU PRAKASA (read: Prabu Prakoso)

Klawu langit sore, semburat abang biru ing garis segara. Banyu cilik-cilik ceblok ing sirah sang Prabu. Prabu prakasa. Ing dhuwur segara sang Prabu sinawang werna-werni, kelap-kelipe kluwung. Batin sang Prabu, gerimis iki negesi yen ing samudra bakal ana paprangan. Nanging sang Prabu ora wedi. Amarga paprangan iki, paprangan bab kebajikan. Langit klawu panggah kalah karo srengenge. Gerimis kae uga bakal gawa para kawula ing kiyoman kluwung. Sejatine sang Prabu, ora bakal kalah karo durma. Prabu prakasa bijaksana, panguwasa jagad raya.

(read: Klawu langit sore, semburat abang biru ing garis segoro. Banyu cilik-cilik ceblok ing sirah sang Prabu. Prabu prakoso. Ing dhuwur segoro sang Prabu sinawang werno-werni, kelap-kelipe kluwung. Batin sang Prabu, gerimis iki negesi yen ing samudro bakal ono paprangan. Nanging sang rojo ora wedi. Amarga paprangan iki, paprangan bab kebajikan. Langit klawu panggah kalah karo srengenge. Gerimis kae uga bakal gowo para kawulo ing kiyoman kluwung. Sejatine sang Prabu, ora bakal kalah karo durmo. Prabu prakoso bijaksono, panguwoso jagad royo.)

Abu-abu langit sore, semburat merah biru digaris lautan. Air kecil-kecil jatuh di atas kepala sang Raja. Raja perkasa. Di atas lautan sang Raja melihat warna-warni, kelap-kelipnya pelangi. Batin sang Raja, gerimis ini mengartikan bahwa di samudra akan ada peperangan. Namun sang Raja tidak takut. Karena peperangan ini, peperangan tentang kabajikan. Langit abu-abu tetap kalah oleh sinar matahari. Gerimis itu juga akan membawa para rakyat di bawah naugan pelangi. Sejatinya sang Raja, tidak akan kalah oleh keangkara-murkaan. Raja perkasa bijaksana, penguasa jagat raya.

 

  • view 196